Esélyek Napja

Az Esélyek Napja programon belül két, a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány által hagyományosan, évente megrendezendő versenysorozatot szervezünk: a Turul Kupát – Országos Autós Ügyességi Versenyt, valamint a Humanitás Kupát – a Kerekesszékesek Országos Ügyességi Versenyét.

A Humanitás klub kezdeményezéséből született meg a Turul Kupa, a mozgáskorlátozottak autós ügyességi versenye. A mozgásukban korlátozott személyek speciális kialakítású gépjárművekkel közlekednek, amelyek kézi- vagy láb-vezérléssel működnek.  Klubtagjaink közül is sokan élnek ezen speciális kialakítású gépkocsik használatával, így mindig örülnek az ilyen verseny lehetőségeknek, ahol megmérettethetik vezetési képességeiket.

A Turul Kupa nagy sikerének köszönhetően született meg az ötlet a kerekesszékkel élők ügyességi versenyének megrendezésére. Ehhez kapcsolódóan BOCCIA- (labda) és szkander versenyt is rendezünk a sorstársak és érdeklődők részére. A korábban bemutató jelleggel megrendezett darts és íjász bemutató nagy sikerét alapul véve, verseny szintre emeltük azokat és önálló számként programunkba illesztettük.

A program során a mozgásukban korlátozott emberek bemutathatják saját képességeiket, és azt, hogy a mindennapi civil életben mit jelent számukra a közúti közlekedés, milyen nehézségekkel kell szembenézniük, milyen akadályokat kell leküzdeniük. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a fizikai mozgásában nem korlátozott, egészséges emberek is kipróbálhassák, hogy milyen is kerekesszékkel közlekedni.

Az esemény egy városi érzékenyítő program is egyben.